LIFE szakemberek látogatása a Rákosivipera-védelmi Központban

2013.07.17.

Európa szinte minden országából érkeztek Budapestre LIFE programokon dolgozó szakemberek, hogy részt vegyenek a LIFE külső ellenőrök éves horizontális találkozóján, melyet az Astrale GEIE szervezett. A háromnapos konferencia célja az ellenőrök, LIFE kommunikációs szakemberek és az Európai Bizottság képviselőinek egyeztetése volt. A rendezvényen Angelo Salsi, a Life Nature osztály (DG ENV E3) vezetője is részt vett.

Az ellenőrök a szakmai egyeztetéseken túl kiránduláson is részt vettek, ahol először megtekintették a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ahol dr. Persányi Miklós főigazgató tartott előadást az Állatkert több LIFE-projekt kedvezményezettjeként vállalt szerepéről.  Ezt követően meglátogatták az egyik legsikeresebb magyar természetvédelmi projektet, a Rákosi Vipera Védelmi Programot a felső-kiskunsági Kunpeszéren.

A látogatás során bemutattuk a Rákosivipera-védelmi Központot, a tenyésztés és a kiengedés helyeit és módszereit, valamint az Központ területén épült oktató létesítményeket és az oda vezető tanösvényt, valamint a Rákosi Vipera- és a Túzokvédelmi LIFE-projekt keretében helyreállított gyepes élőhelyeket.