Rákosi vipera az Állatok Világnapján

2021.10.04.

Az Állatok Világnapja alkalmából, október 2-án és 3-án több helyszínen, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint a Szegedi Vadasparkban is bemutattuk fajmegőrzési programunkat.

Az Állatkertben felállított standunknál kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítottunk: az érdeklődők különleges kirakók, szójátékok, és egy hatalmas fajfelismerő molinó segítségével kerülhettek közelebb nem csak a rákosi viperához, hanem a hazai kétéltű- és hüllőfajokhoz is. A rákosi viperát és a védelmi programot bemutató vándorkiállításunkból a látogatók megismerhették a faj történetét, megtanulhatták, hogyan lehet megkülönböztetni a viperát egy siklótól, hol élnek, mit esznek, hogyan élnek ezek a különleges állatok.

Vasárnap a Szegedi Vadasparkban az ott élő rákosi viperák ilyenkor szokásos őszi, telelés előtti mérésére és egészségi állapotuk ellenőrzésére került sor. A különleges eseményt nagy érdeklődés fogadta: a bemutató során Halpern Bálint mesélt a fajról, a bátrabbak pedig meg is érinthették a kézbe vett kígyókat.